Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.07. 09:24 mijemaja

Mangó krémleves

Címkék: leves mangó #összes


Csak érett, puha mangóból az igazi! Ha kemény, ha zöldes = karamellizálom köretnek sültekhez, halhoz vagy csatnit készítek banánnal, almával, hagymával belőle...

 A mangó igen finom összeturmixolva, de elég drága, viszont szerencsére elég intenzív az íze ahhoz, hogy almával (banánnal, körtével, barackkal - vagy épp eperrel!!!!) „hígítani” tudjam, és így kiadósabb legyen.

a.)  A mangót meghámozom, feldarabolom, és egy kevés fűszeres-cukros (mézes) vízben pár percig párolt almával összeturmixolom.

 

b.) A meghámozott mangót nyers almával, egy citrom kifacsart levével (a nyers alma miatt is, hogy ne barnuljon meg, és a pikáns savanykássága miatt is, szuper a mangó édességének ellensúlyozásához), valamint egy-két összevágott kivivel turmixolom össze.

Mindkét esetben csak jót tesz neki 1-2 narancs beleaprítva, vagy belefacsarva.

 

c.) mangóhoz egy kis maradék epret vágok, beleaprítok egy banánt, ráfacsarom fél citrom és két narancs levét – és összeturmixolom.

Apátoknak talán ez a gyümölcs-krémleves ízlett a legjobban! (Felső képen jobbra!)

mangó krémlevesek.JPGDe készítettük a mangó krémlevest almával, naranccsal összeturmixolva – és kivi, banán szeletekkel tálalva, mentával díszítve. (Görög bazsalikommal azért szeretem díszíteni, mert annak van egy különleges zamatos fűszeres aromája: átmenet a menta, az oregano, a bazsalikom között. Pont illik az ilyen extra ízű gyümölcsös krémlevesekhez!)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr922062161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása