Szeretjük a sajtokat.
Ezért készítek annyiféle sajtkrémet belőlük.
- reszelem és / vagy kockázom a sajtokat,
- összekeverem őket tejföllel /tejszínnel /joghurttal / majonézzel
- nagyon szeretem a puha ömlesztett sajtokat keverni más, keményebb sajtokkal! Pl. tejszínes krémsajt, mascarpone sajt
- fűszerezem: sóval, borssal,
-
- zöldfűszereket adok mellé: kaprot, petrezselyemzöldet, zamatos turbolyát, illatos koriandert, stb.
- mehet hozzá gyümölcs: almakocka, körtekocka,
- főtt tojás
- savanyúág összevágva, különösen a csemege vagy a kovászos uborka
- mustár, olívaolaj, stb.
-
FONTOS: finom vaj hozzá, habosra keverve!!
- kenyéren
- pirítós kenyéren
- meleg szendvicsen
- zöldségekbe töltve (uborka darabba, paprikába, paradicsomba, stb.)
EXTRA ELKÉSZÍTÉSE:
Apátok egyik különleges fokhagymás uborkáját úgy készítem, hogy a vékony csíkokra vágott uborkákat megkenem fokhagymakrémmel, összetekerem és hagyom érlelődni picit – aztán hammm! Sec-pec elfogy.
Innen jött az ötlet a sajtkrém hasonló tálalására.
Uborka vagy cukkini csíkokat vágok.
Megkenem sajtkrémmel.
Megszórom zöldfűszerrel és/vagy aprózott színes paprikazúzalékkal.
Feltekerem.
Ez jobban csúszik, mint a fokhagymás uborka, ezért ha szétmenne, simán fogpiszkálóval összetűzöm. Pirítós kenyérre téve igen extra látvány – és finom! Egészséges is – kell ennél több?