Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.08. 09:22 mijemaja

Tejben sült krumpli

Címkék: tej krumpli köret #összes

Finom köret – vagy salátával vacsora + maradék krumpli-felhasználás nálam!!

A képeken is láthatjátok, hogy maradék héjában sült (sárga) és szintén hagyatéki sós vízben főtt (fehér) krumpli kelt új életre ebben az ételben.
 
Hozzávalók:
- maradék krumpli
- tej, sajtdarabok, tojás, fokhagyma
- fűszerek: só, bors, szerecsendió, kömény, oregano vagy petrezselyemzöld
 
Elkészítése:
 
1. előkészítem a krumplit:
-          felaprítom kisebb darabokra. Berakom egy jénaiba vagy egy-egy tálkába.
-          Teszek közéjük némi kockákra vágott sajtot: pesztósat, trappistát, fetát, szóval ami van itthon.
 
2. Elkészítem az öntetet:
-          Tejbe teszek egy kis krémsajtot, elkevert tojást, reszelt sajtot, belenyomok pár gerezd fokhagymát is és elkeverem.
-          Fűszerezem: só, bors, reszelt szerecsendió, kevés őrölt kömény kerül bele és néha zöldfűszert is adok hozzá: petrezselyemzöld vagy oregáno a legjobb.
3. Leöntöm a krumplit az öntettel, kb. lepje el.
4. Sütőben megsütöm szép világosbarnára.
5. Szuperízesítés: reszelt sajtot szórok a vége felé a krumpli tetejére, és úgy pirítom meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr882064938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása