Finom köret – vagy salátával vacsora + maradék krumpli-felhasználás nálam!!
A képeken is láthatjátok, hogy maradék héjában sült (sárga) és szintén hagyatéki sós vízben főtt (fehér) krumpli kelt új életre ebben az ételben.
Hozzávalók:
- maradék krumpli
- tej, sajtdarabok, tojás, fokhagyma
- fűszerek: só, bors, szerecsendió, kömény, oregano vagy petrezselyemzöld
1. előkészítem a krumplit:
- felaprítom kisebb darabokra. Berakom egy jénaiba vagy egy-egy tálkába.
- Teszek közéjük némi kockákra vágott sajtot: pesztósat, trappistát, fetát, szóval ami van itthon.
2. Elkészítem az öntetet:
- Tejbe teszek egy kis krémsajtot, elkevert tojást, reszelt sajtot, belenyomok pár gerezd fokhagymát is és elkeverem.
- Fűszerezem: só, bors, reszelt szerecsendió, kevés őrölt kömény kerül bele és néha zöldfűszert is adok hozzá: petrezselyemzöld vagy oregáno a legjobb.
3. Leöntöm a krumplit az öntettel, kb. lepje el.
4. Sütőben megsütöm szép világosbarnára.
5. Szuperízesítés: reszelt sajtot szórok a vége felé a krumpli tetejére, és úgy pirítom meg.