Lehet ilyet vásárolni a boltokban – ha van „olasz hetek” valamelyik hipermarketben, akkor bizonyosan, és szoktam is venni belőle. Az aszalt paradicsomot ugyan csak én eszem magában – ehhez, ahhoz, de bizony a kis családom is kap belőle, csak nem ennyire nyíltan.
Tagline
2010.06.11. 12:33
Aszalt paradicsom olajban
Címkék: paradicsom #összes
- zöldsalátákra vágok belőle, vagy az öntetébe keverek összeaprítva
- majonézes salátákba keverem (különösen amiben sajt vagy tojás van!!)
- olajban elrakott sajtokhoz, fokhagymákhoz, gyors érlelésű savanyúkhoz adalékolom
A lényeg, hogy amikor bőven van és jóízű (!!!) a paradicsom, akkor kell aszalni is.
Úgy láttam, hogy a megvett aszalt paradicsomot félbe vagy harmadba vágták (mérettől függően).
Aztán a józan ész szerint a paradicsomok belsejét ki kell kaparni (ugye, az romlandó, sokkal hamarébb penészedik, mint a húsos rész, viszont nem kidobandó, paradicsomleveshez, pörkölthöz kiváló) – ezt igazolja, hogy a bolti készítményben nincs egy mag sem.
A megtisztított paradicsomdarabokat kell aszalni (napon, sütőben, aszalógépben).
Aztán üvegbe teszem, rá az olíva olaj, - itt érdemes leszűrt, de fűszerekkel ízesített olívaolajat használni – elsősorban fokhagymán ágyazott, bazsalikommal ízesített, de aztán leszűrt, tiszta olajat.
Egyedül a borsszemekkel vagyok úgy, hogy az mehet bele, nem romlik el – szóval abból kerül bele.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr62073999
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.