Az almás szilvakompóthoz* beleadok 1-2 ek rumot (konyak is megteszi, végső esetben szabolcsi vagy erdélyi szilvapálinka is mehet bele).
Tagline
2010.06.15. 14:54
Almás szilvamártás
Címkék: alma szilva mártás #összes
Összeforralom.
Azon melegében összeturmixolom, és rögtön lehet a hideg jégkrém köré lehet önteni.
*Almás szilvakompót készítése:
A szilvát mosás után félbevágom, (ellenőrzöm, ne legyen lakója), magját kiszedem és kevés citromos-cukros, esetleg egy vaníliás cukorral erősített vízbe teszem egy szegfűszeg és egy-két fahéj darabka társaságában Olyan kevés vízzel készítem, hogy el sem lepi a szilvákat a lábasban.
Ha felforr a víz, beleaprítok harmadannyi savanykás almát. Pár perc forralás elég!
Ha van otthon egy diónyi friss gyömbér – azt is adhatok hozzá, nagyon különleges ízt ad neki.
Használom édességekhez:
- Fagylaltgombócok, jégkrémek mellé lelkes kísérőnek
- Édes leveles tésztás sütemények mellé öntetnek (akár leöntve, akár mellé egy kis tálkában kínálva!!)
- Palacsinták mellé pl. a mákos palacsintához
- Nudlihoz, akár „meztelen, akár pirított morzsás vagy diós morzsás a nudli
- Túrógombóchoz,
Használom húsok mellé érdekes, pikáns mártásként:
- pl. főtt húsokhoz, főtt krumpli vagy krumplipüré társaságában
- natúr sült húsokhoz kis csészében a bátraknak, kíváncsiaknak, kísérletezőknek
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr212083638
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.