Akkor
készítem, ha van maradék hús. Annyi, ami jó, ha egy embernek elég, de salátában átlényegül vacsorává, reggelivé, és jóllakatja a családunkat.
Tagline
2010.06.15. 15:44
Majdnem Cézár salátám
Címkék: saláta vacsora köret tejföl majonéz csirkehús #összes
Ha van zöldsaláta is otthon, akkor ilyen salátát készítek.
Nem igazi Cézár, csak hajaz rá:
- zöldsalátát tépek (bármilyet, ami van otthon), megmosom, megszárítom – erre jó a salátacentrifuga-, és egy mély tálba teszem.
- kenyérkockát pirítok (sóval, fokhagymaporral megszórom, olívával meglocsolom, sütőben átpirítom), és rászórom a salátára
- húst aprítok (maradék sült, főtt hús, virsli, stb.), azt is a salátára teszem
- készítek egy tejfölös-mustáros majonézes öntetet sóval, borssal: ½ doboz tejfölhöz 1 ek mustárt, ½ doboz majonézt keverek, sózom, borsozom és kész. Tálalás előtt frissen öntöm rá a salátára!
- Összekeverem és azonnal tálalom.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr502083763
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.