Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.15. 15:44 mijemaja

Majdnem Cézár salátám

Címkék: saláta vacsora köret tejföl majonéz csirkehús #összes

Akkor készítem, ha van maradék hús. Annyi, ami jó, ha egy embernek elég, de salátában átlényegül vacsorává, reggelivé, és jóllakatja a családunkat.

Ha van zöldsaláta is otthon, akkor ilyen salátát készítek.
Nem igazi Cézár, csak hajaz rá:
 
-          zöldsalátát tépek (bármilyet, ami van otthon), megmosom, megszárítom – erre jó a salátacentrifuga-, és egy mély tálba teszem.
 
-          kenyérkockát pirítok (sóval, fokhagymaporral megszórom, olívával meglocsolom, sütőben átpirítom), és rászórom a salátára
 
-          húst aprítok (maradék sült, főtt hús, virsli, stb.), azt is a salátára teszem
 
-          készítek egy tejfölös-mustáros majonézes öntetet sóval, borssal: ½ doboz tejfölhöz 1 ek mustárt, ½ doboz majonézt keverek, sózom, borsozom és kész. Tálalás előtt frissen öntöm rá a salátára!
 
-          Összekeverem és azonnal tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr42083763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása