Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.16. 13:55 mijemaja

Aszódi módon érlelt párizsisaláta

Címkék: reggeli saláta hagyma előétel aszódról #összes

Elkészítem a pácot: felforralok ecetes vizet cukorral, fűszerekkel:

-          só, bors
-          babér, bors, mustármag, koriandermag, borókabogyó, szegfűbors mehet bele. (Ha egyik-másik nincs, nem gond).
-          A hagymákat karikára vágom, besózom.
-          Elkészítem az üveget: megrakom a hagymával, a párizsikkal, igyekszem jól átforgatva összekeverni őket.
-          Teszek közé 1-2 erős paprikát is (nem árt az a leheletnyi csípősség a végén!)
 
Az üveget feltöltöm a langyos páccal. A tetejére egy-két citromkarikát is szoktam tenni.
Lezárom és hűvösön tartom pár napig. 2-3 nap múlva fogyasztható, de 1-2 hétig is eláll, s idővel csak jobb lesz az íze. Apátok nagyon szereti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr452086191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása