Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.16. 14:00 mijemaja

Kacsamáj fokhagymával kevés zsíron sütve

Címkék: kacsa fokhagyma főétel #összes

Tamástól megkérdeztem a múltkor, hogyan is készíti a zöld sült húsát, és ahogy Tomi elmesélte, már közben nagyokat nyelt, mert elképzelte, és beindult a nyáltermelése.

Nekem is vannak pavlovi reflexeim: ahogy ránéztem ezekre a képekre, máris csorog a nyálam, remélem, - ezeket a képeket nézegetve- nektek is kedvetek támad majd a fokhagymás máj megsütésére, és adja Isten, hogy megteremtsétek majd a megvételére valót is…
 
A recept igen egyszerű, mert a hozzávalók:
-          a máj,
-          sok fokhagyma
-          kevés kacsazsír
-          és némi víz
 
A májat előtte gyakran beáztatom tejbe /fokhagymás tejbe: ettől puhább lesz sütés után. Nem muszáj megcsinálni, de érdemes, és legalább fél órát, inkább 2-6 órát, maximum egy napot áztatom.
 
Elkészítése:
-          A májat a tejből kivéve szárazra törlöm.
-          A fokhagyma gerezdeket összenyomom. (süthetném mellette is, süthetné héjában is a fokhagyma gerezdeket, de így a legintenzívebb a fokhagyma íze), és jól körbehintem vele a májat (első képen, baloldalon).
-          Tálba/jénaiba teszem – akkor tepsiben sütöm, vagy serpenyőbe/fazékba teszem, akkor kisebb tűzön sütöm, a lényeg, hogy elhelyezem egy edényben.
-          Rádobálom a zsírdarabokat, aláöntök egy kevés (1/2 dl) vizet, és elkezdem sütni. Először elforrja a vizet, addigra elolvad a zsír, hagyom párolni-pirulni, és a végén 20-30 perc múlva előáll a középső képen is látható gyönyörűség: a pirult, puha kacsamáj.
 
Tálalom: felszeletelve,
-          pürés köretekkel melegen, (krumplipüré, zellerpüré, sárgarépás krumplipüré, stb.), de a héjában sült meleg krumpli is igen jó hozzá, meglocsolva a maradék zsírjával…
-          majonézes salátákkal hidegen, hagymás krumpli salátával, stb.
 
 
Hozzávalók: kacsazsír, kacsamáj, fokhagyma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr122086200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása