Tamástól megkérdeztem a múltkor, hogyan is készíti a zöld sült húsát, és ahogy Tomi elmesélte, már közben nagyokat nyelt, mert elképzelte, és beindult a nyáltermelése.
Tagline
2010.06.16. 14:00
Kacsamáj fokhagymával kevés zsíron sütve
Címkék: kacsa fokhagyma főétel #összes
Nekem is vannak pavlovi reflexeim: ahogy ránéztem ezekre a képekre, máris csorog a nyálam, remélem, - ezeket a képeket nézegetve- nektek is kedvetek támad majd a fokhagymás máj megsütésére, és adja Isten, hogy megteremtsétek majd a megvételére valót is…
A recept igen egyszerű, mert a hozzávalók:
- a máj,
- sok fokhagyma
- kevés kacsazsír
- és némi víz
A májat előtte gyakran beáztatom tejbe /fokhagymás tejbe: ettől puhább lesz sütés után. Nem muszáj megcsinálni, de érdemes, és legalább fél órát, inkább 2-6 órát, maximum egy napot áztatom.
Elkészítése:
- A májat a tejből kivéve szárazra törlöm.
- A fokhagyma gerezdeket összenyomom. (süthetném mellette is, süthetné héjában is a fokhagyma gerezdeket, de így a legintenzívebb a fokhagyma íze), és jól körbehintem vele a májat (első képen, baloldalon).
- Tálba/jénaiba teszem – akkor tepsiben sütöm, vagy serpenyőbe/fazékba teszem, akkor kisebb tűzön sütöm, a lényeg, hogy elhelyezem egy edényben.
- Rádobálom a zsírdarabokat, aláöntök egy kevés (1/2 dl) vizet, és elkezdem sütni. Először elforrja a vizet, addigra elolvad a zsír, hagyom párolni-pirulni, és a végén 20-30 perc múlva előáll a középső képen is látható gyönyörűség: a pirult, puha kacsamáj.
Tálalom: felszeletelve,
- pürés köretekkel melegen, (krumplipüré, zellerpüré, sárgarépás krumplipüré, stb.), de a héjában sült meleg krumpli is igen jó hozzá, meglocsolva a maradék zsírjával…
- majonézes salátákkal hidegen, hagymás krumpli salátával, stb.
Hozzávalók: kacsazsír, kacsamáj, fokhagyma
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr592086200
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.