Szeretem a borjúhúst. Aszódon a tehéntartó gazdák vágóállatként tartották a kis bikaborjakat, leadásra, akkortájt még a borjúkat szerethettem csak, mert ugyan vágtak is, kimértek is, na de hol volt nekünk rá pénzünk? Most pedig elérhető, nem is olyan rossz az ár/értékaránya, ugyanis a borjúhúson semmi kidobandó nyesedék, zsiradék, jól kell aprítani, elég vékonyra vágni – és akkor kiadós, ámde ugyanolyan finom. A borjúbécsi pedig karajból csak borjúpest…
Tagline
2010.06.18. 10:56
Borjú tokaji mártásban
Címkék: fokhagyma főétel párolt #összes borjúhús
Bár sokáig titkolnom kellett előttetek – csak azt mondhattam, hogy ez olyan marhahús, ahol a marha elment magától a vágóhídra, és azt mondta, hogy meg akar halni, no, ezért ehetjük meg.
Hozzávalók: borjúszeletek (személyenként kettő finomság), tokaji bor, fokhagyma.
Elkészítése:
- a szeleteket átkloffolom, megsózom
- annyi fokhagymát török össze, amivel átdörzsölöm a hússzeleteket.
- Átforgatom őket kevés zsiradékon, felöntöm kevés vízzel, párolom, párolom- aztán hozzáadom a bort, és megvárom, amíg a szaftja sűrű, a hús puha lesz, és tálalom.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr912091014
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.