Nem
tudom, mikor olvassátok ezt, de a Bosnyák téri piacon 630Ft volt kilója ma a csemege libamájnak. Tudjátok, a máj fontos a táplálkozásunkban (Dr Gerson a kúrái elején), ezért forszírozom nálatok, és ez a finom, olcsó máj jó ürügy erre.
Tagline
2010.06.18. 10:51
Csemege libamáj libahájjal
Címkék: máj belsőség főétel libamáj liba húsok édestől aszódról #összes
Kértem hozzá hájat is, elvégre a májat legjobb a hájjal sütni, akkor zsírunk is lesz, és ha a háj bőrös, akkor töpörtyűnk is.
Gyakran készítem így!
A májat szépen bepakolom egy tepsibe / jénaiba. A májra ráteszem a hájdarabokat.
Megszórom oregánóval az egészet. Kakukkfű, borsikafű is jó!
Sütőbe teszem a tepsit, közepes hőfokra kapcsolom, és egy óra múlva már érdemes megnéznem, megpirult-e olyan szépen, mint itt a képen.
A májat kiveszem, tálra teszem és tálalom.
A tepsiben visszamarad a zsír és a hájdarabok.
A zsírral kezdem a további tennivalókat: Leöntöm a fölösleges zsírt szép kis üvegekbe, a tepsiben csak egy vékony réteget hagyok, annyit, amin a töpörtyű megpirul a további melegben.
(1-2 kisebb üvegre való jön össze, attól függően, mennyi volt a háj mennyisége.)
Higgyétek el, az ilyen zsírral érdemes főzni is, zsíros kenyérnek is finom!
Édes egyik nagy kedvence volt: a hájjal sült máj egy részét összetörte villával (darálva jobb, de ehhez nemigen volt Édesnek türelme) – és úgy tette üvegekbe, a tetejére egy kis tiszta zsírt öntve, és ez így bármeddig elállt. Gondolom nem Édes találmánya ez, a sok szegény tót próbált tartósítani…
A tepsibe a töpörtyűk mellé tehetek felkockázott krumplit, és együtt sütöm meg a tepertővel – nagyon finom pirult krumplit kapok így!
A tepertő is megpirul – ehető a krumplival is, magában is. lilahagyma karikával, hmmmmm
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr512090999
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.