Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 10:26 mijemaja

Hagymás krumplisaláták egszerűen

Címkék: saláta krumpli hagyma előétel #összes

Ecetes burgonyasaláta

A mindenki által ismert és remélhetőleg szeretett klasszikus:
-          a sós vízben, héjában megfőzött krumplit meghámozom és karikákra (vagy kockákra) vágom,
-          a vöröshagymát vagy lila hagymát, netán vegyesen vékonyra karikázom és besózom a készítés előtt fél órával, had járja át a só, (térfogatra a krumpli:hagyma arányt 2:1-re veszem)
-          a hagymát összekeverem a még meleg krumplival
-          elkészítem az öntetet: annyi vizet, ami majd ellepi a hagymás krumplit, ízesítek: ecetet adok hozzá, cukrot keverek el benne teljesen. Akkor jó, ha kellemesen édeskés-savanyú.
-          Az öntettel elkeverem a salátát, és érdemes legalább 2 órát pihentetni, de másnapra az igazi! (Megfigyeltem, minél melegebben kerül a krumplira az öntet, annál kellemesebb lesz az íze!!!)
 
Zöldfűszerrel ízesíthetem!
-          Tényleg nagyon jó hozzá a kapor,
-          illik a snidling is.
-          Ha koriander zöldje kerül bele, teljesen titokzatossá válik, nagyon pikáns lesz.
 
Citromos burgonya saláta
Ugyanúgy készítem elő a hagymát és a krumplit, mint az ecetes hagymás krumplisalátához.
 
Az öntete azonban más: citromlével elkevert fűszeres olívaolajjal öntöm le.
Általam használt fűszerek: só és bors mindig, kömény, zöldfűszerek néha.
Nagyon jó, ha reszelt citromhéjat is adok hozzá!!!! – ettől nagyon pikáns, aromás citromízt kap a krumpli.
Apátok így szereti jobban.
Antal Imre („Az ecet megöli a paradicsomot!”) hatására eleinte csak a paradicsomsalátát készítettem citromos öntettel, aztán jött az uborkasaláta, a krumplisaláta, a zöldsaláta, és kiderült, apátok így mindent jobban szeret. A halkonzervet és a kocsonyát is citromlével eszi – nektek egyenlőre mindkét módon készítve bejön..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002090905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása