A fajita a pörkölt a feltekert tortillában: csirkehúsból nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető! Készítjük is bőven, mind nagyon szeretitek – ebben teljes az egyetértés a családban.
Tagline
2010.06.21. 13:44
Csirke fajita erőteljesebb fűszerezéssel
Címkék: pörkölt tortilla főétel zöldségek csirkehús húsok #összes mexikóból
A hús előkészítését pácolással kezdem:
A csirkemelleket hosszabb csíkokra vágom, és fűszerezem:
- sózom,
- borsozom,
- piros paprikával
- és csípős paprikával is megszórom.
- Hintek rá őrölt köményt, csipet római köménnyel,
- összetört koriandermagot.
- Szórok rá majoránnát,
- oregánót,
- zellerzöldet, esetleg még kevés zsályát is.
Ezt a keveréket egy kevés olajjal rádörzsölöm a csirkehúsokra. Pácolom minimum ½ órát, maximum 1-2 napot.
Elkészítése:
Aprózott hagymát pirítok a húsról leöntött olajon.
Hozzáadok zöld édes, vastaghúsú paprikát csíkokra vágva, párolom, mint a lecsóhoz.
Aztán hozzáadom a csirkehúst is, felöntöm egy kevés húslevessel, hozzáadok némi paradicsomot is, végül az egészet zsírjára megpirítom.
Sűrű szaftos pörköltet kell kapnom, akkor jó. (Nem szabad, hogy a levével feláztassa a tortillát!!!)
A tortillához kell ez a fajitas, és kell a szokásos tálalása, sok-sok zöldséggel és mártással.
Ugyanígy készítem viszont a fokhagymás csirkét, netán a paradicsomos csirkét, - az egyiknél egy fél fej fokhagymával alapozom meg a szaftot, a másiknál erőteljesebb lesz a paradicsom íze, ha többet teszek a hús mellé – ehhez zellerzöldet, majorannát, oregánót frissen szeretek belevágni.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr612097972
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.