Káposztás tészta simán sütve
Az elkészült maradék káposztás tésztát azért sütöm néha át csak úgy, magában, mert:
- nagyon szeretjük a pirult ízt,
- és a tészta is új életre kel benne.
Ahogyan a tészta szaftosan (nem kiszáradva!) megbarnul, megpöndörödik, és roppan a fogunk alatt…
Elkészítése: Jénaiba teszem a maradék káposztás tésztát, és egyszerűen csak átsütöm.
Ha luxus minőségben készítem, akkor szalonnapörcöt vagy baconkockákat szórok rá, és azzal pirítom meg.
Káposztás tészta rakott tésztaként
Elkészítem a káposztát, fűszerezem, só bors, ahogy eddig is
Jénaiba egy kis olajat öntök, megszórom zsemlemorzsával, és jöhetnek a rétegek: Tészta-káposzta- tészta.
Szórok a tészta tetejére baconkockákat, vagy fektetetek bacon csíkokat.
Végül az egészet az előmelegített sütőben átpirítom, mire a szalonna megsül, addigra OK. (Azért fontos az előmelegítés, hogy ne száradjon a tészta, rögtön pirulni kezdjen!)
- morzsa a jénai aljára
- arra a tészta, majd a káposzta
- újabb réteg tészta
- jöhet a” baconborítás”
- és mehet a jénai az előmelegített sütőbe
- 10-15 perc lefedve, aztán megpirítom a szalonnát 25-30 perc alatt