Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.22. 09:11 mijemaja

Bableves virágbabból füstölt karajjal

Címkék: leves bab leveszöldség #összes

Bableves indítása: hozzávalók a képen

-          néhány kelkáposztalevél (azt bele kell aprítani)
-          zellergumó, kevés karalábé, fehér és sárgarépa
-          zellerzöld a végére
-          egy kis darabka füstölt karaj (bármi jó ám, egy falat kolbász is)
-          jóféle, egyféle vagy kétféle színű virágbab
-          Egy hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,
-          Egy babérlevél, só, bors, piros paprika
-          1 ek libazsír, 1 ek liszt
 
Elkészítése:
 
  1. Az előző nap beáztatott babot felteszem főni a füstölttel együtt óvatosan sózott vízben, 1-2 babérlevél, egy hagyma és pár gerezd fokhagyma társaságában (ezeket a végén ki is dobom).
  2. Megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, a levesbe teszem. 
  3. Ha már puha a bab is, a zöldség is, akkor kevés tejes lisztes keverékkel besűrítem a levest. Amikor újra felforr, akkor teszek 1 ek zsírt a tetejére, és rászórom a piros paprikát és jól összeforralom. (Ne féljetek, szépen feloldódik!!)
  4. Kész is. Ha a füstölt még nem puha, külön puhára főzöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr62100183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása