No, lányok ne várjatok tőlem nagy dolgot: a gesztenyét, ha megsütöm, ha megfőzöm, én megeszem, (Apátok is megeszi) és abból sose készítek gesztenyepürét.
Tagline
2010.06.22. 09:16
Gesztenyepüré igazán egyszerűen
Címkék: édesség desszert #összes gyesztenye
Tehát ez a recept azzal kezdődik: veszek a boltban gesztenyemasszát. Szemüveggel, mert megpróbálom a leggesztenyésebb masszát megvenni a gesztenyés sütikhez, édességekhez, a püréhez is.
1.) Elkészítem a gesztenyemasszát a püréhez:
A gesztenyemasszát megkóstolom, ízesítem:
- rummal (ha nincs, konyakkal, finom likőrrel)
- porcukorral, vaníliás cukorral, ha nem elég édes
- Lazítom kevés tejszínnel, ha túl kötött
Régen, gyerekkoromban Édes babpürét is kevert hozzá, hogy kiadósabb legyen, ti már olyan luxusban vagytok, hogy gesztenyepürét gesztenyemasszából készítem nektek…
2.) Krumplinyomón elkészítem a gesztenyekukacokat.
3.) Egy-egy tálkát veszek elő fejenként:
- a közepébe tejszínhabot teszek,
- arra gesztenyekukacokat,
- Körbenyomom tejszínhabbal
- díszítem meggy vagy cseresznyebefőttel
Aztán csak enni kell… Elismerem, akkor tartós, ha vert vagy szifonos a tejszínhab, a gyorspalackos habok csak azonnali fogyasztásra valók.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr32100198
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.