Szentjobi Tibiéknél ettem ilyet Gyergyószentmiklóson. - Azóta tudom, milyen finom a puliszka gombával!!
Elég néznetek ezt a képet: kedvem támad megint készíteni, olyan finom, nektek nem támad rá gusztusotok?
Az elkészítése egyszerű:
- kell kukoricadara, só és víz a puliszkához,
- és kell gomba, hagyma, paradicsom, kevés paprika, só, bors, esetleg babér, koriander, petrezselyem.
- a hagymát egy kevés zsiradékon megfonnyasztom, rádobom a gombát, fűszerezem (só, bors, piros paprika, esetleg babér, koriander és petrezselyem).
- Átforgatom, paradicsompürével (mindig lehet helyette paradicsom is!) meglocsolom.
- Jöhet egy kevés víz, bor (leves), és azzal puhára párolom.
- Tejszínes liszttel (tejes liszttel, tejes ételsűrítővel stb.) picit szaftosabbá teszem (a puliszka miatt!)
Kész is.
Ha addigra megkevertem a puliszkát, tálalhatom is.