Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.22. 09:33 mijemaja

Gombamártás vargányából puliszkával

Címkék: gomba mártás főétel #összes

Szentjobi Tibiéknél ettem ilyet Gyergyószentmiklóson. - Azóta tudom, milyen finom a puliszka gombával!!

 
Elég néznetek ezt a képet: kedvem támad megint készíteni, olyan finom, nektek nem támad rá gusztusotok?
 
Az elkészítése egyszerű:
- kell kukoricadara, só és víz a puliszkához,
- és kell gomba, hagyma, paradicsom, kevés paprika, só, bors, esetleg babér, koriander, petrezselyem.
Elkészítése:
-          a hagymát egy kevés zsiradékon megfonnyasztom, rádobom a gombát, fűszerezem (só, bors, piros paprika, esetleg babér, koriander és petrezselyem).
-          Átforgatom, paradicsompürével (mindig lehet helyette paradicsom is!) meglocsolom.
-          Jöhet egy kevés víz, bor (leves), és azzal puhára párolom.
-          Tejszínes liszttel (tejes liszttel, tejes ételsűrítővel stb.) picit szaftosabbá teszem (a puliszka miatt!)
 
Kész is.
Ha addigra megkevertem a puliszkát, tálalhatom is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr452100243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása