Hibiszkusz virág és rózsabimbó teafőzés előtt… … és teafőzés után
Komoly név, komoly illat: képzeljétek csak el: szárított rózsabimbók és illatos hibiszkusz együtt! Sűrű piros tea ám ez, gondoltam is, hogy teszek hozzá fahéjat, kicsi szegfűszeget, netán szárított narancshéj darabkákat, és átkeresztelem „Arábia illatának”.
Kairói fűszerpiacon vettem: ezért maradt az „Egyiptom illata” elnevezés. Ott a boltokban – ha kinézték belőled a vásárlást- akkor mindig megkínáltak teával: mentatea vagy hibiszkusztea volt a menü.
Nagyon finom, és egyszerű is, csak kell hozzá a kairói piac…A tea finom volt, elfogyott, Kairó messze van, a kertünk rózsái közel, és megráztam magam, mert rájöttem, ez a tea „könnyen előállítható”, még olcsónak is mondanám, ugyanakkor nagyon-nagyon finom, illatos és cukor nélkül simán iható.
A házilag elkészített egyiptomi teának két összetevője van: kertben vagy keresztapátoknál szedett rózsaszirmok, rózsabimbók és a Herbaházban, Herbáriákban vagy éppen Egyiptomban vett hibiszkuszvirág.

A kinyílt rózsákat szirmokra szedem, a bimbókról a zöldek nagyját leszedem, megszárítom mindet, és a hibiszkusszal 2/3-1/3 arányban összekeverem.
Egy csésze teához minimum egy lapos ek kell, maximum egy púpos ek elegendő.
Leforrázom, letakarom, hagyom 6-8 percet ázni,
Leszűröm és melegen tea, hidegen üdítő!!!!
Egyiptomban forralják a teavízben - de én csak forrázni szeretem, s így készítem nektek.