Szilvakrémleves
A szilvát kimagozom, kicsit megpárolom fahéjas-mézes vízben, aztán jöhet mellé bármi, almalé vagy bodzaszörp, (a bodzával valami fantasztikus volt az íze!), a színe is gyönyörű setét, - azt kívántam meg tejszínhabbal, úgy illett ahhoz a savanykás mélylilához az édes fehér fodor.
A képen a szilvához pár szelet mangót vágtam bele díszítésül – de az ízük is illett egymáshoz!!
Alma és szilva krémleves
A szilvát mosás után félbevágom, (ellenőrzöm, ne legyen lakója), magját kiszedem és kevés citromos-cukros, esetleg egy vaníliás cukorral erősített vízbe teszem egy szegfűszeg és egy-két fahéj darabka társaságában Olyan kevés vízzel készítem, hogy el sem lepi a szilvákat a lábasban.
Ha felforr a víz, beleaprítok harmadannyi savanykás almát.
Ha van otthon egy diónyi friss gyömbér – azt is adhatok hozzá, nagyon különleges ízt ad neki!
Vagy így turmixolom össze, vagy kevés tejszínnel (esetleg lisztes-tejes habarással, de tudjátok, óvatosan összekeverni a kompót levével!!) összeforralom, és úgy turmixolom össze.
Pár gyümölcsöt érdemes félretenni, és belekockázni a csészékbe, de más színes gyümölcs is jöhet, (a képen épp sárgadinnye darabkák), és egy kevés tejszínhab sem árt hozzá.
Szilvakrémleves naranccsal és szilva darabokkal
Szilvadarabkákkal tálalom.