Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.25. 13:12 mijemaja

Töltött csirkemell Ica szerint aszalt gyümölcsökkel

Címkék: főétel csirkemell #összes icától

Ica egy nehéz sorsú, egyszerű, jószándékú takarítónő. A tőle kapott receptek zömében húsosak, finomak, egyszerűen elkészíthetők.

Ilyen ez az aszaltakkal töltött csirkemell is.
 
Hozzávalók 4 személyre
      -          személyenként ½-ed bőrös csirkemell
      -          20 dkg aszalt szilva
      -          20 dkg aszalt sárgabarack
      -          20dkg aszalt áfonya
      -          1 ek étkezési keményítő
      -          1 dl fehér bor
      -          Kevés olaj, só, bors
 
Készítése:
-          A csirkemellet felszúrjuk, és beletöltjük az enyhén beáztatott, apróra vágott gyümölcsöt, a csirkemell bőrét óvatosan megsózzuk, (inkább kicsit, mint többet), bőségesen borsozzuk. (A színes borsot őrölve használtam!)
-          Fóliával letakarjuk a húst, 20 percig azzal sütjük, majd levéve tovább sütjük 10-20 percig, a lényeg, hogy pirosra süssük.
-          A kimaradt gyümölcsöket a megsült csirke levével meg a borral megpároljuk (szerintem ide vörös bor is jó), és ha puha, akkor az étkezési keményítővel besűrítjük.
-          Rizibizivel, vagy sima rizzsel tálaljuk, mellé adjuk a meleg mártást
 
 
Ica jó tanácsa: bármilyen aszalt gyümölcs használható!!! Pl. az áfonya!!
Ha a csirkemellet baconnal körbetekerjük – még jobb a végeredmény!
 
Kipróbáltam: ugyanez pulykamellel, sertés karajjal is SZUPER!!!
 
Rákényszerültem, hogy kipróbáljam:
 
  • csak egyféle aszalt gyümölccsel – azzal is jó,
 
  • aztán kombináltam kevés nyers almával, azzal is jó.
 
  • Aztán azt gondoltam Zsóka darált dióba hempergetett aszalt szilvája alapján teszek ebbe is egy kis darált diót, amit előtte megpörkölök szárazon a sütőben: hát bizony azzal (ugyan kicsit babrás, de igen jó!!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr852109274
süti beállítások módosítása