Voltunk a KRKA vízesésénél és ott van egy malom – működik!
Őröl búzát
őröl árpát
kukoricát, kukoricát azt gyorsan őrli
- Bors néni után szabadon.
Szóval a malom mellett van egy étterem is, nem drágább, mint a parkolóban lévő büfé, vagy a tengerparton, az útmentén stb. lévő étkezőhelyek, ellenben ott ülve a kilátás pazar az egyik legnagyobb vízesésre, sajgó lábacskáimat megpihentethettem, és élvezhettem egy finom dalmát fűszeres pisztrángot.
Dalmát sós fűszerkeverékemmel kenem be a halat kívülről is és belülről is, leöntöm kevés olíva olajjal és megsütöm.
- Egyszerű ez is és aromás-illatos jóízű a fűszerektől.
Még szép is, nemigaz?
Ruzmarin = rozmaring
Bosiljak = bazsalikom
Vrijesak = csombor, évelő téli borsikafű
Majcina dusica = kámforszagú kakukkfű (timián, balzsamfű, tömjénfű, démutka)
Mazuran = majoranna
Origano = oregano (szurokfű, vadmajoranna)