Túrós rétes almás meggymártással főtt csirkemell pürével és meggymártással
Tagline
2010.07.05. 15:16
Almás meggymártás
Címkék: alma meggy mártás #összes
Sima gyümölcskrémet készítek, nem lisztes, nem túl tejes, nem negédes – olyan, amilyet apátok is szeret.
Sütik mellé – de főtt húsok mellé is fantasztikus jó kísérő!!
Hozzávalók:
- 2-3 alma
- Fél üveg meggybefőtt vagy annak megfelelő meggy
- ½ citrom
- Cukor vagy méz, fahéj
- 1 ek tejszín vagy tejföl
- Jót tesz neki 1-2 ek rum
Elkészítése:
1. Almakompótot készítek:
- Pár alma magházát kiveszem, a gyümölcsöt felvágom, fél citrom levével meglocsolom, és kevés fahéjat, cukrot vagy mézet adok hozzá.
- Az almákat pár percre felforralom annyi vízzel, ami nagyjából ellepi. Nem szabad túlforralni, ne legyen nagyon puha az alma!
2. A levéből egy keveset kiveszek, és egy evőkanálnyi tejszínnel/tejföllel teljesen simára keverem. Hozzáadom a kompóthoz. Jöhet a rum is bele (egy löttyintés), vagy 1 ek almapálinka. (Aki olyan szerencsés, mint én, hogy van Szabolcsból származó munkatársa, annak kerül almapálinka is!!)
3. Meggyet vagy meggybefőttet veszek elő, nagyjából egyforma mennyiségben.
Összekeverem az almakompóttal – aztán összeturmixolom.
Sűrű és kellemes mártást kapok.
Főtt húsokhoz eszem, de szerintem jó süteményekhez is (ahogy a képeken láthatjátok).
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr352131073
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.