Tv-ben láttam, valamelyik vacsorafőzős műsorban, egy fehér ételsorban volt ez a leves. Fontos: igazi finom levest bolondítok meg így a sózott paradicsom levével!!
- 8 paradicsom kell hozzá, (fejenként kettő, de tényleg jóízű és nem áttetsző íztelen paradicsomnak látszó tárgy, abból csak paradicsomsalátát lehet fokhagymával, fehér borssal, citrommal varázsolni)
- 8 pohár húsleves, (bármilyen, s azt mondom, zöldségleveshez is jó, csak a zöldfűszerekkel vigyázni, attól zöldes színű lehet a lé (az se rossz persze, halványzöld paradicsomleves lehet belőle!)
- ½ tk só, vagy kinek mi az ízlése s a sója, de tényleg erőteljesen sózni kell!!
- a fehéret tejjel/tejszínnel/kefírrel vagy joghurttal készítem, zöldségleves alapon. Nagyon elvinné, ha belefőznék paradicsomot! A házi paradicsomlé felső, színtelen rétegét szoktam beleönteni, vagy ezt a sózott paradicsomlevet söpröm bele a tálkáról, ahol állni hagyom a sózott, vagdalt paradicsomokat.
- A zöldeket zöldfűszerrel, pl. a zellerszárakat belefőzve és szétturmixolva a levesalapban, vagy brokkolival, sóskával, parajjal, tavaszi zöldekkel (oroszlánfog avagy csorbóka, de rendes nevén gyermekláncfűlevél, kövér porcsin, virágzás előtt tavaszi boglárka, ibolyalevél, zamatos turbolya, medvehagyma, bármilyen salátaféle, zsenge csalán stb.)