Nagyon szeretjük a karalábét, ezért próbáljuk minél többféleképpen enni – persze, a végén mindig visszatérünk a karalábé főzelékhez…
Tagline
2010.07.05. 15:06
Tükörtojás karalábéban sütve
Címkék: reggeli tojás előétel karalábé #összes
1. Vettem a nagyobb karalábékat: meghámoztam őket, alulra kis egyenes talpfélét vágtam, (hogy stabilan álljon a karalábé).
Kivájtam a belsejüket.
2. Kevés sós vízben feltettem főni egy hagyma társaságában, és a kivájt karalábé forgácsokkal együtt (zöldség is jöhet bele, azzal csak finomabb, pl. sárga és fehérrépa).
Roppanós keményre főzöm.
3. A karalábéfejeket kiveszem, jénaiba ültetem őket, megborsozom a belsejüket, kis darab vajat teszek bele, és arra ráütöm a tojást, minden karalábéba egyet-egyet. Megsózom, vajat teszek rá.
4. Előmelegített sütőben addig pirítom, míg a tojás teteje teljesen meg nem sül (nem jó, ha csak alig kocsonyás!! Szépen meg kell sütni, míg barnulni nem kezd a széle!)
Kiveszem, és vagy magában, vagy kevés kapros tejföllel tálalom.
Azt mondtad, Fanni, hogy „a tojás finom volt így is, de a karalábé olyan finom tojásos lett”.
Vagyis finom így is elkészíteni, különleges reggeli vagy könnyű vacsora.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr402131039
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.