Tessék csak megnézni a képen: omlós, ízletes, illatos, finom így is.
Érsekújvári nagynénémet kell érte dicsérni, elsóhajtani egy „Isten nyugosztalját” érte, mert megérdemli a nehéz életéért, az általa megismert felvidéki finomságokért, csupaszív lényéért.
Szóval ez Ancsi néni csirkemellje, de annyi a különbség, hogy a csirkemellet nem szedem szét filére, hanem a bőrénél egyben hagyva szétnyitom, és a közepére
teszek
- jó sok fokhagymát
- néminemű szalonnacsíkot is
Aztán összetekerem, szalonnával borítom (legalább részben), és össze is kötöm, hogy biztosra menjek, nem esik szét sütés közben.
Mélyebb jénaiba teszem, kevés vízzel felöntöm, lefedem és sütöm alacsony tűznél kb. 2 órát, amíg a hús puha, a szalonna ropogós nem lesz.
Utána csak tálalni kell és bezsebelni az elismeréseket…