Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.08.03. 13:58 mijemaja

Hamburger idehaza

Címkék: sült marhahús főétel zöldségek húsok #összes darálhús

Mi is a hamburger? Persze nektek a McDonald’s és a Burger King húspogácsás zsömléje a hamburger, és eleinte jobban szerettétek, mint a hazait – de azért alakulnak a dolgok, és kezditek értékelni, ami jó jel.

Szóval számomra a hamburger a hamburgerzsömlével kezdődik, mert ezt boltban veszem.
 
A húspogácsával folytatódik: ezt készítem, leginkább 2-3 féle vegyes darált húsból.
 
A tálalása a lényeges, mert ki-ki magának állítja össze, ezért fontos, hogy legyen hozzá tálalva:
 
      -          mustár
      -          Ketchup
      -          Valami csípős mártás sem árt: taco pl.
      -          Vékonyra felkarikázott lilahagyma
      -          Én ajvárt is szoktam mellé kínálni, és hozzá kis kockákra vágott vöröshagymát
-         
            Zöldségfélék: Uborka, paradicsom, paprika, retek – és fejes saláta levelek!!
-         
     És az elmaradhatatlannak javasolt sajtszeletkék jó vékonyra szelve (hátha sajtburgert készít valamelyikünk)
 
Húspogácsa elkészítése:
      -          darált húst fűszerezem sóval, jó sok borssal, fokhagymával
      -          turmixban darálom össze a vöröshagymát egy kevés olajjal (az olajat azért keverem bele, mert így nem kell már -     olaj a sütéshez)
     -          összedolgozom, szódavízzel lazítom, ha kell, és megsütöm a tenyérnyi hamburgereket.
 
     Ha lehet grillen, ha nem megy, serpenyőben vagy sütőben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr662195747
süti beállítások módosítása