Mi is a hamburger? Persze nektek a McDonald’s és a Burger King húspogácsás zsömléje a hamburger, és eleinte jobban szerettétek, mint a hazait – de azért alakulnak a dolgok, és kezditek értékelni, ami jó jel.
Szóval számomra a hamburger a hamburgerzsömlével kezdődik, mert ezt boltban veszem.
A húspogácsával folytatódik: ezt készítem, leginkább 2-3 féle vegyes darált húsból.
A tálalása a lényeges, mert ki-ki magának állítja össze, ezért fontos, hogy legyen hozzá tálalva:
- mustár
- Ketchup
- Valami csípős mártás sem árt: taco pl.
- Vékonyra felkarikázott lilahagyma
- Én ajvárt is szoktam mellé kínálni, és hozzá kis kockákra vágott vöröshagymát
-
Zöldségfélék: Uborka, paradicsom, paprika, retek – és fejes saláta levelek!!
-
És az elmaradhatatlannak javasolt sajtszeletkék jó vékonyra szelve (hátha sajtburgert készít valamelyikünk)
Húspogácsa elkészítése:
- darált húst fűszerezem sóval, jó sok borssal, fokhagymával
- turmixban darálom össze a vöröshagymát egy kevés olajjal (az olajat azért keverem bele, mert így nem kell már - olaj a sütéshez)
- összedolgozom, szódavízzel lazítom, ha kell, és megsütöm a tenyérnyi hamburgereket.
Ha lehet grillen, ha nem megy, serpenyőben vagy sütőben.