Szeretjük egy páran a családból a káposztás cvekedlit – íme, így készítem neked, Fanni!
.jpg)
.jpg)
- Összevágom vékonyra (káposztagyalun is lereszelhető!)
- Besózom, jól lenyomom (a képen éppen a vasalóval)
- és állni hagyom 20-60 percet majd jól kinyomom.
2. Káposzta elkészítése:
Egy-két ek olajra dobok egy jó ek cukrot, és karamellizálom.
Hozzáadom a jól kinyomkodott káposztát, és gyorsan, jól elkeverem (sietni kell, az elején köpköd, hisz nagyon forró a karamelles zsiradék!)
Megborsozom, és időnként kevergetve puhára párolom a káposztát. A képsoron láthatják a színváltozást: a káposzta akkor lesz jó, ha megbarnul és összeesik (összetöpped).
3. A káposztás tészta összeállítása:
Ha összetöpped a káposzta, rádobom a tésztát, (bármilyet, kockát, spagettit, kagylót, ami éppen van) - jól elkeverem és tálalhatom.
Az asztalon adok mellé borsot és sót, sőt, még cukrot is – ki-ki ízesítse magának a tányérján.
Káposztás tészta szalonnával
A pörcöket kiveszem, és a visszamaradt zsiradékra dobom a káposztát, (és később karamellizálom a cukorral, vagy most teszem a cukrot, és aztán a káposztát – ebből lehet választani).
A kész káposztástészta tetejére szórom a végén a szalonnapörcöket.
Pikáns, finom, férfias, szeretjük.
Káposztás tészta magocskákkal (szezámmaggal éppen)
Ugyanúgy készítem, mint egyébként. A pörkölt magoktól kicsit más lesz, mint a megszokott, de éppen csak egy picikét, van, hogy észre sem veszitek…
Ugyanakkor a magocskák egészségesek, így meg lehet veletek etetni.