Nagyon jó főtt hús mellé, nagyon finom édességnek, pudinghoz, réteshez, de összeturmixolva, egy narancs levével hígítva krémlevesnek is szuper.
Tagline
2012.05.20. 23:02
Villányi vörösboros szilvaröszti birsalmával
Címkék: szilva : gyümölcsös mártás vörösbor birs #összes villányi vörös bor
Hozzávalók:
- ½ kg szilva
- Egy birsalma (vagy kevés birsbefőtt, kompót)
- 2-3 ek cukor, egy vaníliás cukor, egy citrom, 1 kk fahéj, ½ kk szegfűszeg, pici bors
- 1-2 dl villányi vörös (kadarka, portugieser)
A szilvát meghintem a cukorral, vaníliás cukorral, meglocsolom a citrom levével, megszórom a fűszerekkel (fahéjjal, szegfűszeggel), belekeverem a birset is.
Hagyom állni, aztán kevés vízzel elkevert villányi vörösborral felöntöm. Portugieser, kékfrankos – szóval laza könnyed, lágysavú borral.
Főni teszem, kis tűznél, és csak 5 percet hagyom forrogatni.
Ha elrontom a vörösbor arányát, kevés étkezési keményítővel tudok sűríteni.
Hidegen-melegen, édességekhez – de ahogy mondtam, főtt húshoz, főtt krumplival isteni mártásnak is finom!
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr384528378
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.