Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.07.22. 23:25 mijemaja

Szeder krémleves gránátalmalével

Címkék: leves szeder gyümölcsleves #összes gránátalmalé

szederlevesgránátalma3.JPGszederlevesgránátalma1.JPG

szederlevesgránátalma2.JPGKét karakteres piros növény, teli flavinokkal, antioxidánsokkal, a belőlük készített gyümölcskrémlevessel csupa egészséget eszünk kanállal!

Hozzávalók:

20-30 dkg szeder a piacról (vagy egy kis mirelit szeder), 1-2 ek cukor, 1-2 ek méz, kis őrölt fahéj,

2 dl gránátalmalé, 1-2 dl narancslé vagy almalé  

A 25-30 dkg szedret megszórom 1-2 ek cukorral, megcsurgatom egy kis finom mézzel (most volt még a vadmálnamézből, amit vidékről hozott az unokahugom, de jó a mezei virágméz is!), hagyom jó sok levet engedni.

Persze ez a lé még kevés, ha összeturmixolom, akkor túl sűrű lenne, inkább pép, mint leves.

Ilyenkor vagy almakompótot, vagy kifacsart, jó rostos narancslevet öntök hozzá (csupa daganatmegelőző hatású gyümölcsök, ugye érzitek?!), de jelen esetben hozzáadtam a képen is látható gránátalmaléből erős másfél dl-t. Bolti, de finom! Összeturmixolom, és ta-dááámm!! -tálalom nektek langyosan is, hidegen is. Édes-fűszeres ízű, pikáns illatú oregano levekkel is ettük.

Van olyan kép is, amelyet narancsléval, narancsgerezdekkel összeturmixolva készítettem, és van almaleves változat is lefotózva - így is, úgy is finom volt!!!

szederlevesgránátalma4.JPG

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr994671867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása