Két karakteres piros növény, teli flavinokkal, antioxidánsokkal, a belőlük készített gyümölcskrémlevessel csupa egészséget eszünk kanállal!
Hozzávalók:
20-30 dkg szeder a piacról (vagy egy kis mirelit szeder), 1-2 ek cukor, 1-2 ek méz, kis őrölt fahéj,
2 dl gránátalmalé, 1-2 dl narancslé vagy almalé
A 25-30 dkg szedret megszórom 1-2 ek cukorral, megcsurgatom egy kis finom mézzel (most volt még a vadmálnamézből, amit vidékről hozott az unokahugom, de jó a mezei virágméz is!), hagyom jó sok levet engedni.
Persze ez a lé még kevés, ha összeturmixolom, akkor túl sűrű lenne, inkább pép, mint leves.
Ilyenkor vagy almakompótot, vagy kifacsart, jó rostos narancslevet öntök hozzá (csupa daganatmegelőző hatású gyümölcsök, ugye érzitek?!), de jelen esetben hozzáadtam a képen is látható gránátalmaléből erős másfél dl-t. Bolti, de finom! Összeturmixolom, és ta-dááámm!! -tálalom nektek langyosan is, hidegen is. Édes-fűszeres ízű, pikáns illatú oregano levekkel is ettük.
Van olyan kép is, amelyet narancsléval, narancsgerezdekkel összeturmixolva készítettem, és van almaleves változat is lefotózva - így is, úgy is finom volt!!!