Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.14. 21:14 mijemaja

Ica göngyölt csirkemelle sajttal és uborkával

Címkék: uborka sült sajt főétel csirkemell töltött csirkehús húsok #összes Icától

uborkás göngyölt csirkemell 1.JPGAzt hiszem, Ica egyszerűen és jól főz. Íme egy nagyon jó recept tőle, ami igazolja ezen állításomat.

uborkás göngyölt csirkemell 2.JPGIca a csirkemellet vékonyra bontja szét, besózza, megkeni kevés tejföllel, ráfektet vékony sajtszeletet, a szélére uborkacsíkokat rak, majd szépen felsodorja.

Körbetekeri annyi bacon szalonnával, hogy ne látszódjék ki semmije sem, aztán összeköti madzaggal, ki ne folyjék sütés közben a sajt.

Kevés vízzel puhára párolja, majd pirosra süti a göngyölegeket.

Mellé salátát ad, amit olajjal, almaecettel megspriccel, és rászór kevés fehér valamit: juhtúrót, márványsajtot, fetát...Fincsi!

A minap azzal lepett meg a keresztapátok, hogy olvasgatta ezt a blogot. Hoppá! Ezt se gondoltam volna…

S mondta, igaza van Judithkának, tényleg olyan olvasni, mintha beszélgetnénk, s mesélném, éppen mit csinálok. (Ez dicséret!)

Ámde. Kéne egy családfa, vagy valami, hogy ki-kicsoda, mert még ő is, aki mindenkit ismer, néha kapkodja a fejér, kiről beszélek éppen. Nohát, Laci kedvéért elmesélem: Ica takarítónő volt a munkahelyemen (ma már nyugdíjas), egy régiféle négylakásos öreg ház kis lakásában lakik, ő vitte be a vizet és a vécét, (tudjátok régen kint volt a gangról megközelíthető közös WC-csoport). Megküzdött mindenért, felnevelte férj nélkül a lányát küzd a bolond szomszédjával, tele van a fizikai munka miatt nyavalyákkal – és mindeközben nagyon szeret élni, élvezi minden nap apró ajándékait, szeret enni és imád főzni. Esténként, amikor én még bent dolgoztam, de ő már bent volt, néha beszélgettünk, akár kávéztunk is együtt, s persze az ételekről is szó esett. Hát, tőle van ez a recept…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr874965930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása