Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.21. 18:15 mijemaja

Izraeli és egyiptomi no meg arab tojásos lecsó avagy a shakshuka

Címkék: tojás paradicsom paprika egytálétel főétel vegetáriánus lecsó őrölt arab konyha chilipaprika #összes

  Sokat gondolkodtam, hogy hová soroljam be ezt a keleti paradicsomos tükörtojást: én Egyiptomban ettem először, ti Isztambulban azon az EU-valamin, de készítik többfelé, aztán itthon a Magyar Konyhában bukkantam rá egy kinti vendéglős, az Izraelben élő, ámde arab Dr…

Szólj hozzá!

2012.04.20. 21:15 mijemaja

Sóska eltevése télire Anikó szerint

Címkék: tartósítás : befőzés sóska #összes szalicil zöldség tartósítása anikótól sóska eltevése

                        Anikó édesapjának vidéken van nagy kertje, s ha a lánya náluk jár, rögtön kínálja, szedjen magának sóskát. Aztán az őszi sóskát teljesen le is szedték a kertből, s olyankor elteszik…

Szólj hozzá!

2012.04.20. 20:57 mijemaja

felvidéki húsvéti töltött csirkemell

Címkék: tojás sült főétel csirkemell füstölt töltött kapor juhtúró húsok #összes sonkamaradék ancsi nénitől

Hogy mitől felvidéki? A juhtúrótól, a kaportól. S mitől húsvéti? hát persze, hogy a húsvéti maradék ámde  jóféle főtt-füstölt házi sonkától.Elkészítése igen egyszerű. Kell hozzá:-          2-4 csirkemell, (fotózáskor…

Szólj hozzá!

2012.04.20. 13:05 mijemaja

Sült bárány citrommal és zsályával

Címkék: bárány citrom sült mustár fokhagyma zsálya bors párolt húsok #összes

Elkészítem a páclevet:-          lereszelem a citromot, kifacsarom a levét.-          magocskás mustárt teszek hozzá, s ha van, akkor mustárport is-         …

Szólj hozzá!

2012.04.20. 13:00 mijemaja

Görög souvlaki bizony bárányból

Címkék: görögország bárány paprika sült olívaolaj bors főétel fahéj boróka szegfűbors oreganó báránycomb #összes

Mostanság inkább csirkéből adják a turistáknak – de igazán bárányból jó készíteni.Ehhez a bárány combja jó, már elég szép tiszta hús és olcsóbb, mint a gerinc. A húst felkockázom és bepácolom. Pác: olívaolaj, belekeverek egyenlő mennyiségű morzsolt (vagy…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása