Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.21. 18:43 mijemaja

Hal most éppen lazac pergamenben sütve elegánsan szólva en papillote azaz csomagban

Címkék: rozé lazac halak hagyma sült fokhagyma fehérbor főétel zöldségek szalonna #összes

Kréta szigetén nyaraltuk, amikor egyszer Ibi, a sógornőm kért igazi autentikus krétai ételt, és egy pergamenbatyut hoztak ki neki. Kibontotta az asztalon, és megcsapta a pára, a gőz, ami mögött ott volt a bárányka feje s csak nézett…A görög étel igazi pergamenben sült,…

Szólj hozzá!

2012.04.21. 18:40 mijemaja

Hal grúz zöld szósszal

Címkék: halak sült zeller bazsalikom koriander főételek petrezselyem #összes grúziából zöld csípős paprika hmeli szunyeli fehérhúsú hal

A grúz zöld szósz jó húsokhoz, fantasztikus bárányhoz – és jó benne pácolni, s abban kisütni a halat. Nekünk bevált! Szósz elkészítése röviden:Hozzávalók:-          1-1 húsos kaliforniai paprika, csípős zöld…

Szólj hozzá!

2012.04.21. 18:38 mijemaja

Hal grúz mártásban sütve

Címkék: halak paradicsom sült mustár olíva #összes grúziából hmeli szunyeli fehérhusú hal

 A grúz piros szósz nagyon finom, 1-2 ek minden ételt feldob (pl. főzeléket, húspácot, tésztás szószokat), és fantasztikus halak pácolásához, sütéséhez is ízesítőül. Ez egy paradicsom-alapú mártás, (nem paprikás, mint a másik grúz szósz, az adzsika!).Egy fedeles…

Szólj hozzá!

2012.04.21. 18:24 mijemaja

Fekete kaviár tálalása orosz ajánlás szerint

Címkék: reggeli citrom kaviár előétel hidegkonyha #összes

 No nem kaviárkészítésről mesélek, hanem a tálalásáról.Igazi kaviár a Bajkál-tó ajándéka, az orosz tokhalból nyerik ki.(Ilyen halat láthattok ezen a képen.)Választóétel: aki szereti, nagyon szereti, aki nem szereti, meg nem enné. Az első 2/5-öd ti vagytok, a másik…

Szólj hozzá!

2012.04.21. 18:23 mijemaja

Citromlében marinált tokhal kaporral

Címkék: olaj halak citrom főétel előétel tokhal füstölt hal #összes

 Hát, el kell meséljem nektek, hogyan jártam apátokkal: eszi ezt a halat, és a végén azt mondja: „Hát, én nem tudom, leírtad-e ennek a halnak a receptjét, de jó lenne megjegyezned, mert ebből akárhányszor is tudnék enni”. Nem csoda, ha ízlett neki ez a tokhal, mert…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása