Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.21. 15:29 mijemaja

Galgamenti karácsonyi népszokások gyermekkoromból Aszódról karácsonyi alma varázslatával

Címkék: alma népszokások karácsony #összes Aszódról karácsonyi ünnepkör

„Ez az almagerezd visszavezet következő karácsonykor a családhoz…” Régi szokás, amióta eszemet tudom, nem volt olyan karácsonyunk, hogy ne „varázsolt” volna Édes, aki szenteste elővett egy szép almát, „Ahogyan ez az alma egészet alkot, úgy egész a mi családunk is!”…

Szólj hozzá!

2012.12.20. 19:45 mijemaja

köménymagos hal Jóska sógor szerint

Címkék: halak sült főétel köménymag halfilé #összes Jóskasógortól

Bármilyen ragadozóhalat, de pontyot, pisztrángot is készített úgy a sógorom, mint Édes a disznócombot, azaz köménymaggal. Elkészítése egyszerű: -          a halat kívül-belül…

Szólj hozzá!

2012.12.20. 19:38 mijemaja

Zöldhagymás baconos sült hal

Címkék: halak pisztráng sült fokhagyma főétel szalonna bacon zöldhagyma #összes

Bármilyen helyes halat szerzek be, amit nem kell pikkelyezni, belezni meg ilyesmi, akkor azt szeretem egyben, kicsikét töltve, mindenképpen ízesen megsütni.Az egyik legjobb grillezni a szabadban, de idebent fóliába zárva, vagy ha van sütőpapírom, akkor pergamenben "en papillote", vagyis…

Szólj hozzá!

2012.12.17. 21:56 mijemaja

Csángó rostélyos villányi borral készítve minálunk

Címkék: marhahús főétel párolt húsok rostélyos #összes

Ez egy jó zöldségesen elkészített rostélyos. Ceaucescu alatt az éttermekben mindig lehetett kapni valamilyen „vita” húst, nagyon gyakran ilyen zöldséges, tartalmas mártással. Rostélyosból készítve ismert étel nálunk is, én meg már Erdélybéli csavargásaim alatt…

2 komment

2012.12.17. 21:00 mijemaja

Hagyományos paprikás krumpli luxus kivitelben

Címkék: krumpli egytálétel főétel kolbász füstölt #összes Édestől Aszódról tót konyha

Majdnem azt írtam címnek, hogy (földműves) Álom luxus kivitelben – de az igazság, hogy ez nem volt álom, csak ritka, mert egy földműves, ha csak tehette, tartott állatot, disznót is, vágott is, ette is. Épp aratás idején fogyott el a füstöltek utolja, az „arató gulyás”, az…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása