Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.12. 18:14 mijemaja

Repceméz amit a piacokon krémméznek is neveznek

Címkék: méz repce #összes virágméz egyedi virágnéz

Én nagyon szeretem a repcemézet. Egyrészt a vegyes virágméznél is olcsóbb, de ez csak gazdasági szempont. Ami lényegesebb: krémes, de könnyen kenhető, ezért ebből tudok lecseppenésmentes vajas-mézes kenyeret kenni magamnak!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az íze igazán könnyű, semleges,…

Szólj hozzá!

2013.01.12. 17:47 mijemaja

Köményes sült karaj (vagy comb!) ahogyan Édes készítette

Címkék: sült savanyú káposzta főétel karaj párolt disznóhús kömény húsok disznócomb #összes Édestől Aszódról

Azt hiszem ez is elég régi tót étel lehet. A mi vasárnapjainkon a rántott hús ritka vendég volt, de nagyon gyakran ettük a köményes sültet káposztával is, gombóccal is (knédlivel fantasztikus!!), krumplival is. Ha valaki krumplit evett, mondták is róla, „Reá szorult a tót…

Szólj hozzá!

2013.01.12. 16:44 mijemaja

Villányi fasírt Ibitől, avagy szalonnás fasírtgolyói

Címkék: sült főétel darálthús disznóhús vagdalt húsok #összes Villányból Ibitől

Apátok nagyon szereti a nővére, Ibi fasírtját. Tényleg más, mint Édesé, más, mint az enyéim: és ha alapvető különbséget keresek, akkor azt gondolom, talán a füstölt szalonna íze és a szerecsendió aromája miatt olyan különlegesen finom. Ibi ráadásul akkurátus ember:…

Szólj hozzá!

2013.01.12. 16:14 mijemaja

Fokhagymás sült oldalas mangalicazsírban

Címkék: zsír főétel disznóhús oldalas húsok #összes Édestől Aszódról tót konyha

Elismerem: az oldalas zsíros hús, de a zsíros részeket nem kell megennie annak, aki ezt nem szereti, viszont az egyik legfinomabb hús, főként ha klasszul kisütöm. Pont azért, mert egymás mellett van a zsírszövet és az izom, bizonyára átszövik az izmokat a zsírsejtek, ettől ízes…

Szólj hozzá!

2013.01.12. 14:10 mijemaja

Judithka által kidolgozott kínai bundás rántott hús

Címkék: főétel csirkemell rántott csirkehús húsok #összes Judithkától

Tudjátok: ez a kínai ropogós csirkemell hazai és még cseppet sem tökéletes utánzata. Addig járt Judith a kínai büfébe, mígnem megpróbálta otthon is elkészíteni. Ezt a receptet telefonon diktálta le nekem. Nem az a vastag bundás husi, amit az Egressy téren adnak a kínaiak,…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása