Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.11.07. 23:28 mijemaja

camembert sajt ecetesen pácolva

Címkék: reggeli ecet előétel hidegkonyha camembert pácolás #összes tót konyha

A görög feta sajtot, a bolgár vagy magyar kecskesajtot nagyon sokféleképpen pácoltam már idehaza, így nem volt idegen számomra az olajban pácolt cseh-szlovák camembert sajt sem, amit Kassán ettem.„Nakladany hermelin”-t azaz a szlovák olajban pácolt camembert sajtot ettem - Akár…

Szólj hozzá!

2013.11.07. 23:05 mijemaja

Avokádókrém fenyőmaggal mozsárban avagy sajt helyett avokádóval készített pesto

Címkék: paprika fenyőmag chili előétel hidegkonyha avokádó #összes dip sós krém

Volt avokádóm, fenyőmagom és bazsalikomom. Sajtom nem volt a pestóhoz. Gondoltam, összerakom, ami van, s úgy bevált, hogy azóta többször készítettem, mert imádom ezt a krémet pirítóssal! Olyan finom ez az ízkombináció, hogy első alkalommal ott túrtam fel a kukát, hagymahéj…

Szólj hozzá!

2013.11.07. 21:04 mijemaja

Házi sajt készítése azaz gyors krémsajt tejből és tejfölből

Címkék: tejföl házilag #összes házi sajt maradék hasznosítás

Ha egy igazi házi tejhez jutok (Cédrus piacról, nagycsarnokból, vagy Villányból a palkonyai háztáji gazdaságból, gyakran Tamás ajándékaként), akkor annak úgy megörvendek, hogy nem is isszuk, egyből olyan ételeket készítek belőle, amihez igazi tej kell, s a boltokban kapható…

2 komment

2013.11.06. 23:02 mijemaja

Kökénybefőtt

Címkék: tartósítás befőzés befőtt kökény #összes Édestől Aszódról tót konyha palóc étel

Ilyenkor ősszel csak úgy kéklenek már messziről a kökénybokrok. A kökényt jó magában, dércsípés után  eszegetni a bokrokról. Érdemes szedni is, - bármennyire is nehéz, mert sok a tövise, szúrnak, küzdenek, de mi nem hagyjuk magunkat,-  leszedjük befőttnek,…

3 komment

2013.11.06. 22:34 mijemaja

Puhára főzött csicseriborsó reggeli sok zöldséggel

Címkék: reggeli csicseriborsó előétel #összes egyiptomi konyha arab étel Egyiptomból

Már énekeltem nektek a „csicseriborsó, bab, lencse” (cicer, faba, lens) kezdetű régesrégi gyerekdalt, arra utalva, hogy régen ugyancsak ették ezen a tájon is a csicseriborsót. (Talán cicere is volt a neve, tudjátok, a növények közt a cicer nembe tartozik, cicer arietinum a…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása