Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.07. 09:29 mijemaja

Serpenyőben pirított ceruzabab baconnal

Címkék: zöldbab egytálétel főétel bacon #összes

Olyan, mint a baconos ceruzabab, de ott a megfőtt (inkább csak blansírozott, vagyis lobogó sós vízben pár percet összeforrralt és leszűrt) ceruzababból összefogok párat, köré tekerem a baconszalonnát – úgy teszem sülni egy jénaiban a sütőbe, és ezt így inkább köretként tálalom.

A serpenyőben pirított baconos ceruzabab viszont nálam könnyű vacsora, így önmagában.
----Itt együtt pirítom a két alapanyagot egy serpenyőben.
 
Hozzávalók:
-          annyi ceruzabab, amennyi van (sosincs sok)
-          1/3 annyi bacon,
-          Egy ek zsiradék (kacsazsír vagy olíva)
-          Só, bors és petrezselyemzöld vagy kapor
 
Elkészítése:
  1. A serpenyőbe dobom a kevéske kacsazsírt, hozzáadom a bacon szeleteket.
  2. Átpirítom, hozzáteszem a zöldbabot, átforgatom, kevergetem.
  3. 5-10 perc alatt a zöldbab roppanós lesz, a szalonnaszeletek megpirulnak minden oldalukon!
 
Tálalom egy kis salátával, néha a zöldbab után maradt zsiradékon átpirított főtt kukoricával.
 
A zsiradékban keményítős tejfölt öntve – kellemes mártogatóst kapok mellé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr392062177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása