Rózsika Backamadarason él, ott készíti így a fejtett bablevest. Menyecskebab pedig a lóbab/tótbab ottani neve. Egy étlapon elegánsabban is hangzik a neve így, mint a „lóbableves”.
Tagline
2010.06.08. 14:51
Fejtett menyecskebab leves zöldbabbal Rózsika szerint
Címkék: leves bab csülök leveszöldség #összes erdélyországból rózsikától
Rózsika csülökkel szereti főzni, az eltérő főzésidő miatt a csülköt rakja fel először a sós vízben, és ha az már csaknem puha, akkor teszi bele a zöldségeket.
Addig megpucolja, s a szinte puha csülökhöz hozzáteszi a sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, burgonyát, fokhagymát.
Amikor már majdnem puhák a zöldségek, hozzá dobja a zöldbabot.
Végül, ha már puha mindkét bab, (a fejtett és a zöldbab is), akkor a levest világos rántással berántja.
A végén hozzákever egy maréknyi aprózott tárkonyt is.
Én jobb szeretem füstölt hússal: csülök, karaj, tarja, oldalas, - de még a füstölt ízt hozzáadó (és egyébként benne sem hagyott) szalonnával is jobban szeretem, mint sima csülökkel, de sógornőm is rendszeresen csülökkel készíti. Az zsírosabb (felső kép), és mi jobb szeretjük kevésbé zsírosan (alsó kép).
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr242065772
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.