Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.08. 09:52 mijemaja

Sült baconcsíkok

Címkék: reggeli bacon #összes

Valami nyaraláson volt olyan svédasztalos reggeli, ahol lehetett baconszalonna csíkokat sütve választani. Minden nap volt a kínálatban, és apátok minden egyes áldott nap vett belőle a tányérjára.

Elég okos asszony vagyok ahhoz, hogy rájöttem: apátok szereti a sült bacon szalonnát reggelire. Azóta én is készítek, ha nem is minden nap…
 
Sőt, azóta a tojásrántottába is hozzáalapozok vele – és kedvelitek ti is!
 
Elkészítése:
-          kevés olajat adok a serpenyőbe, mert nincs annyi zsír a baconokban, hogy ne égnének oda nélküle,
-          beledobom – nem, szépen belefektetem, elsimítgatom a szalonnacsíkokat a serpenyőben, megsütöm egyik oldalukat, lapáttal fordítom őket, és ha szép piros, mehet a tányérban lévő szalvétára, lecsöpögni, és így kerül az asztalra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr712065020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása