Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.09. 07:44 mijemaja

Paprikás hekk vagy kárász

Címkék: halak paprika főétel #összes

Hekket, kárászt és egyéb halakat paprikásan kétféleképpen is sütöm:

-          olajban forrón és gyorsan, (ez ropogósabb)
-          vagy sütőben (ez nem olyan olajos).
 
A paprikásan sütött halak előkészítése:
-          lisztet, sót, borsot és paprikát összekeverek (halanként 1 ek liszt, 1 nagyobb csipet bors, 1 kk paprika)
-          Nylontasakba teszem, abba rakom a halszeleteket, halfiléket, és összerázom – így tudom a legegyenletesebben bevonni őket ezzel a paprikás liszttel.
 
Olajban sütés:
Serpenyőben zsiradékot melegítek, ha forró, belerakom a haldarabokat, pár percig (4-5) az egyik oldalát sütöm, sütőlapáttal átfordítom, a másik oldalát is sütöm pár percig, és kész is.
 
 
Sütőben sütés:
A paprikás lisztes haldarabokat sütőbe teszem, meglocsolom egy kis olajjal.
Előmelegített sütőbe teszem, és megpirítom. Ha a felső fele megpirult, kiveszem a tepsit, és átfordítom (be is nyúlhatok, de akkor mindig megégetek valamit a kezemen).
Megpirítom a halszeletek másik oldalát is – és készen is van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr132068072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása