Hekket, kárászt és egyéb halakat paprikásan kétféleképpen is sütöm:
- olajban forrón és gyorsan, (ez ropogósabb)
- vagy sütőben (ez nem olyan olajos).
- lisztet, sót, borsot és paprikát összekeverek (halanként 1 ek liszt, 1 nagyobb csipet bors, 1 kk paprika)
- Nylontasakba teszem, abba rakom a halszeleteket, halfiléket, és összerázom – így tudom a legegyenletesebben bevonni őket ezzel a paprikás liszttel.
Olajban sütés:
Serpenyőben zsiradékot melegítek, ha forró, belerakom a haldarabokat, pár percig (4-5) az egyik oldalát sütöm, sütőlapáttal átfordítom, a másik oldalát is sütöm pár percig, és kész is.
Sütőben sütés:
A paprikás lisztes haldarabokat sütőbe teszem, meglocsolom egy kis olajjal.
Előmelegített sütőbe teszem, és megpirítom. Ha a felső fele megpirult, kiveszem a tepsit, és átfordítom (be is nyúlhatok, de akkor mindig megégetek valamit a kezemen).
Megpirítom a halszeletek másik oldalát is – és készen is van.