Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.10. 11:07 mijemaja

Aszalt szilva vörös borban

Címkék: szilva édesség desszert #összes

Eszem, mert finom, és nagyon szeretem.

Eszem, mert segíti az emésztést, éhgyomorra pár szem szinte biztos segítség nehéz időkben (sokatmondóan simogatom a hasam, mint a joghurt reklámosok: „és akkor minden rendben lesz idebent…”)
 
Az aszalt szilvákat beöntöm egy kisebb üvegbe, egy-két napig utántöltöm (beszív belőle, és akkor jó, ha teljesen ellepi a bor).
-          a bor szinte spanyol mazsolaborédes lesz
-          a szilvák megpuhulnak.
Mit megpuhulnak?! Átlényegülnek, mert megborosodnak…
 
A vörösbor olyan sűrű lesz egy-két hét után, hogy joghurthoz szoktam önteni ízesítésül. (A szilvára pedig újat töltök ilyenkor…)
Kedvenc ajándékom egy kis üveg aszalt szilva vörösborban, bár lehet, senki más nem értékeli úgy, mint én. Vica néni volt egyedül, aki azt mondta, kinyitotta, gondolta, megkóstolja, mit dicsérek annyira, aztán üres volt az üvegcse.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr342071117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása