Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.10. 10:56 mijemaja

Dalmát fűszerkeverék Isztriából hazafelé jövet vásárolva

Címkék: bazsalikom kakukkfű rozmaring fűszerek oregano majoránna borsikafű fűszerkeverék #összes horvátországból

DALMATINSKI ZACIN = dalmát fűszerkeverék

Ruzmarin                   =          rozmaring
Bosiljak                      =          bazsalikom
Vrijesak                      =          csombor, évelő téli borsikafű
Majcina dusica           =          kámforszagú kakukkfű (timián, balzsamfű, tömjénfű, démutka)
Mazuran                     =          majoranna
Origano                      =          oregano (szurokfű, vadmajoranna)
Volt dalmát só is, ez esetben ugyanez a fűszerkeverék volt, de nagy szemű tengeri sóval összekeverve. Úgy véltem a 30 kuna elég a fűszerhez, sót majd teszek hozzá, ha akarok idehaza…
 
Viszont volt levendulás só is!!!! = levenduladarabkák nagy szemű tengeri sóval
Állítólag úgy használhatjuk, mint a provence-i/ provenszi fűszerkeveréket, vagyis:
-          Halakhoz (lazac, pisztráng, hekk)
-          sült húsokhoz, a provancei alapján elsősorban bárányhoz képzelem el
-          salátákhoz
-          pácokhoz (hal, hús, zöldség)
-          esetleg sütikhez (ezt kicsit túlzásnak érzem, a többivel egyetértek)
 
 
 
 Egy másik dalmát húsfűszer keverék egy ottani könyvből olvasva:
-       
             Rozmaring
-          kakukkfű
-          Majoránna
-          Babér
-          Zsálya
-          Kapribogyó (ha nincs, lehet szerecsendiócska is)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr72071089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása