Alma és citromkrém lev. Almaleves gránátalma magokkal Alma-banán-gránátalmával
Almakrémleveseim készítése:
1. Almakrémleves magában:
- almából készítek kompótot icipici szegfűszeggel és/vagy fahéjjal, no meg kevés citromlével (meg ne barnuljon az alma) néhány perces forralással,
- majd kevés mézzel édesítem a végén – ha ezt összeturmixolom, akkor ez almakrémleves.
2. Alma-citrom krémleves:
- ha az alma főzésekor belevágok 1-2 citromot is,
- akkor a végén azt beleturmixolom – nagyon pikáns, finom az íze!
3. Alma-banán krémleves:
- elkészítem az almakompótot,
- A banánt meghámozom, felaprózom, összekeverem az almakompóttal,
- összeturmixolom,
- hűtőbe teszem.
- Tálaláskor belekeverek apró kockákra vágott kivi darabokat.