Maradék héjában sült krumplik újrahasznosításának egyik módja, hogy felkockázva salátát készítek:
- hagymával citromos hagymás burgonyasalátát
- majonézzel és zöldségekkel, savanyúsággal, gyümölccsel majonézes krumplisalátát, stb.
Másik módja az újrasütés:
- fűszerekkel, olajjal magában,
- rakottan bármivel
- brassóiasan összeforralva valami pörköltfélével.
- a megpucolt és felkockázott héjában sült krumpli (lányok, miután mindannyian szeretjük a megsült részeit a krumplinak, ezért óvatosan pucolom, ezeket szeretem mind rajta hagyni!),
- héjában sült paprika (de bármilyen más húsos, nyers paprika is jó – akár mellé, akár helyette)
- belereszelt répa, de lehet zellert is belereszelni, vagy sült fehér répát belekockázni
- felkockázott, besózott hagyma (ezzel a hagymával viszem be a salátába a sót, külön nem is kell sózni!)
- A salátaöntet: majonéz, kevés tejföl és mustár, lehet bőven citromlé.
- Fűszernek bors, lehet kömény, zöldfűszer kerül bele. A képeken látható salátánál korianderzöldet és zöldhagymát is vágtam bele.
Az előkészített hozzávalókat csak összekeverem.
A salátaöntetet összeállítom, ráöntöm a salátára, átforgatom és lezárva hűtőben összeérlelem.
Pár óra múlva már ehető, másnapra még jobban összeérik!
Jó magában is, de a krumpli miatt szuper körete hideg húsoknak, felvágottaknak.
Salátával könnyen ehető vacsora.