Úgy készítem, mint ahogyan otthon szoktuk, azzal a különbséggel, hogy jóféle villányi must került a fűszeres libaszárny mellé a fedő alá. Jöjjön hát a hagyományos otthoni recept:
Tagline
2010.06.16. 14:11
Libaszárny mustban sütve elvégre Márton nap volt, volt must is lefojtva
Címkék: főétel liba #összes
Libaszárny hagyományosan sütve
Turmixba teszek egy kis fej vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, 1 ek mustárt és 2-3 ek olajat.
Összeturmixolom. Fűszereket keverek hozzá:
- 1 ek őrölt fekete borsot,
- 1 ek édes piros paprikát
- A liba szereti csípősen is a paprika társaságát, s mi csípősen a libát, vagyis jön 1 tk csípős paprika is.
- Adhatok szárított zöldfűszert is ( 1-1 kk vagy tk borsikafüvet, bazsalikomot, kakukkfüvet, majoránnát, oreganot, vagy a balkonkertem zöld ízéből 1 ek-nyit).
Ezzel a péppel bekenem az előtte besózott libaszárnyakat, így teszem a tepsibe.
Meglocsolom fehér borral. Tudjátok, ez a „prémium” kivitel, ha maradék levessel locsolom, az „klassico”, és sima vízzel, mint szegény Édes a gyerekkoromban, amikor erre futotta. Lefedem az egészet
Közepes tűzön egy órát-másfél órát párolom, s ha puha, akkor magasabb tűznél, magasabb rácsra téve, fedő nélkül megpirítom.
Orosz boltban (ARBAT a Corában, Lukoil kutaknál) lehet kapni mustárport, na jó, a Culinalis-ban is, stb., és össze is törhetem a mustármagot…
Szóval ha van mustárpor, akkor érdemes fűszerkeveréket készíteni vele:
- 1 ek mustárporhoz adok
- 1 ek fokhagyma port és ha van 1 ek vöröshagymaport is, de arra általában sajnálom a pénzt, inkább hagymát adok az ételhez…
- 1 ek őrölt fekete borsot,
- 1 ek édes piros paprikát
- Ha csípősen szeretjük, akkor 1 tk csípőset is
- Adhatok szárított zöldfűszert is ( 1-1 kk vagy tk borsikafüvet, bazsalikomot, kakukkfüvet, majoránnát, oreganot, vagy a balkonkertem zöld ízéből 1 ek-nyit).
Gasztroajándéknak libafűszer?
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr212086236
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.