Rizzsel és párolt káposztával Héjában sült krumplival, hagymás
vele sült héjas fokhagymagerezdekkel korianderes tejföllel
Látjátok lányok, még leírni is jó, milyen finomakat ettünk! Ehhez a paprikás kacsa (liba) combhoz a kacsacombokat előkészítem:
- beirdalom szokás szerint
- előkészítem a fűszerkeveréket: só, piros paprika, szétnyomott fokhagyma, esetleg egy kis frissen darált fekete bors.
- a fűszereket egy kis olajban keverem el, és a fűszeres olajjal bedörzsölt kacsacombokat pácolom egy-két napig.
- A combokat kiveszem a pácból, és a pácolajjal együtt, bőrös oldalukkal lefelé fordítva egy tepsibe teszem
- Aláöntök egy kevés vizet (levest, bort), és lefedve beteszem a sütőbe.
- 50-60 percet párolom, aztán a fedelet levéve megpirítom.
- A zsírt leöntöm róla – nagyon finom paprikás kacsazsírt kapok!! (Bal oldali üveg a paprikás, jobb oldali a sima kacsazsír.)
A húst tálalom, szereti a krumplipürét is, de a párolt káposztát vétek nem mellé tenni, azzal valami mennyei...