Előkészítésnél a karfiolt rózsáira szedem és pár percig forralom sós vízben, majd leszűröm és lecsöpögtetem (A főzővíz egyik része jó lesz leveshez/főzelékhez.)
Tagline
2010.06.18. 11:11
Karfiol pongyolában
Címkék: főétel karfiol rántott #összes
A „pongyoláshoz” sűrűbb palacsintát készítek:
- felverek 2-4 tojást, sózom, fűszerezem (borssal, reszelt szerecsendióval, reszelt sajttal, zöld petrezselyemmel, magocskákkal stb. ízesíthetem),
- és folyamatos keverés mellett beleszórom a lisztet.
- Hígítom kevés tejjel, szódavízzel és kevés tejföllel lágyítom.
Elkészítés: előveszem a karfiol rózsákat, és szépen sorjában belemártom a palacsintatésztába, onnan egyből ugrasztom a forró és bőséges olajba.
Megsütöm minden oldalukon a pongyolás karfiolrózsákat, majd rácsos tálkába, szalvétára szedem ki őket.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr212091080
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.