Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 13:16 mijemaja

Báránypác sütéshez

Címkék: pác #összes

Egyszerű fűszeres fokhagymakrém:

-          só,
-          bors
-          piros paprika
-          összenyomott fokhagyma
Ezt a fűszerkeveréket lazíthatjuk:
-          mézzel
-          mustárral
-          olajjal
-          citromlével
-          borecettel
-          szójaszósszal
-          paradicsom-, paprikakrémmel
 
A fűszerkeveréket bővíthetem további ízekkel:
-          reszelt hagymával
-          a reszelt hagymát megpirítom szalonnazsíron, azzal a hagymás zsíiradékkal, esetleg a pörccel együtt
-          reszelt friss gyömbérrel
-          zöldfűszerekkel (borsikafű, rozmaring, kakukkfű, petrezselyemzöld, zsálya, koriander, stb.)
-          szárított keverékekkel: provanszi, balkonkertem zöld íze, hmeli szunyeli, plov, stb.
-          őrölt köménnyel
 
A felső képen: fokhagyma, kakukkfű, mustár, só, bors, paradicsompüré, szója és méz és olaj a pác összetétele.
 
Az alatta lévőn: provanszi fűszerkeverék, olaj, fokhagyma, zsályalevél, rozmaring és friss levendula.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr642097913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása