Édes egy tojást felütött, összekevert bele annyi grízt, amennyit felvesz, belekevert egy kis sütőport, sózta, borsozta ízlés szerint, majd egy negyedórányit állni hagyta.
Tagline
2010.06.21. 13:37
Édes grízgaluskája
Címkék: tojás levesbetét búzadara édestől aszódról #összes
Kiskanállal-evőkanállal szaggatta zubogó sós-vegetás vízbe.
Ha feljöttek a galuskák a felszínre, akkor a gázt elzárta, az edényt lefedte konyharuhákkal egy negyedórára.
Végül a puha, omlós galuskát tálkába szedte, (a levesben megszívná magát!), le is fedte, hogy ne száradjon ki, ne színeződjön el.
Tálkában tálalta a leves mellé.
Ebből mindenki annyit tett a levesbe, amennyit akart.
Ha petrezselyemzöldet beleaprított a masszába- cirmos galuska lett belőle (a képen jobboldalt)…
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr92097959
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.