A fejes salátát egyben hagyom, persze jó alaposan leöblítem folyó víz alatt alul-fölül, elől-hátul, tudjátok a szennyeződések miatt (bár állítólag ezek a saláták már nem biztosan láttak földet rövid életük során).
Tagline
2010.06.21. 14:03
Fejes saláta mustármártással
Címkék: saláta mustár #összes
Tálra teszem és leöntöm a mártással.
Mustáros mártás elkészítése:
Egy salátához fél fej vöröshagymát veszek.
Összevágom és beleteszem a turmixba: hozzáadok 1 ek dijoni magocskás mustárt, 2-3 ek finom olíva olajat (tudjátok, hogy a salátákhoz nyers fogyasztásra a legjobbat esszük).
Fűszerezem: picit borsozom, sózom, megszórom 1 kk pirospaprikával.
Jó bele a finom zöld: pl. egy csokornyi friss kapor.
Ha rögtön tálalom, akkor a citromlé is belemegy, ha nem, akkor csak így turmixolom össze.
A citromlé csak akkor kell bele, ha már az asztalra teszem, vagyis ráöntöm a fejes salátára és azonnal tálalom.
Nem akarlak összezavarni benneteket, de mehet bele:
- 1-2 ek tejföl vagy joghurt
- Finom 1-2-3- gerezd fokhagymával is
- Ez a mustáros mártás elbírja a magocskákat is: szezámmag, lenmag, stb.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr362098015
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.