Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.21. 14:03 mijemaja

Fejes saláta mustármártással

Címkék: saláta mustár #összes

A fejes salátát egyben hagyom, persze jó alaposan leöblítem folyó víz alatt alul-fölül, elől-hátul, tudjátok a szennyeződések miatt (bár állítólag ezek a saláták már nem biztosan láttak földet rövid életük során).

Tálra teszem és leöntöm a mártással.
 
Mustáros mártás elkészítése:
Egy salátához fél fej vöröshagymát veszek.
Összevágom és beleteszem a turmixba: hozzáadok 1 ek dijoni magocskás mustárt, 2-3 ek finom olíva olajat (tudjátok, hogy a salátákhoz nyers fogyasztásra a legjobbat esszük).
Fűszerezem: picit borsozom, sózom, megszórom 1 kk pirospaprikával.
Jó bele a finom zöld: pl. egy csokornyi friss kapor.
Ha rögtön tálalom, akkor a citromlé is belemegy, ha nem, akkor csak így turmixolom össze.
 
A citromlé csak akkor kell bele, ha már az asztalra teszem, vagyis ráöntöm a fejes salátára és azonnal tálalom.
 
Nem akarlak összezavarni benneteket, de mehet bele:
-          1-2 ek tejföl vagy joghurt
-          Finom 1-2-3- gerezd fokhagymával is
-          Ez a mustáros mártás elbírja a magocskákat is: szezámmag, lenmag, stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr42098015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása