Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.25. 12:28 mijemaja

Cukrozott narancshéj

Címkék: édesség narancs desszert #összes

Szeretem rágcsálni, és mostanában már ti is esztek belőle, elég hamar elfogyott legutóbb is… Szeretem a süteményekbe beletenni – olyan finom illatot tud adni a tésztáknak, krémeknek…

Ennek ellenére ritkán készítem: az a sok egészségtelen cukor, a kalóriák, a hízásveszély…
 
Szóval ünnepi csemege!
Finom húsú narancsok héját szeretem felhasználni a cukrozott narancshéj készítésére.
Előkészítése:
-          porcelán vagy üvegedénybe teszem, felöntöm friss vízzel, és áztatom.
-          Naponta legalább egyszer, inkább kétszer (reggel és este) cserélem frissre az áztatóvizet.
-          Akkor jó, ha már nem keserű a narancshéj.
 
Elkészítése:
 
  1. A narancsdarabokat átmosom és felszeletelem vékony csíkokra.
 
  1. Készítek egy erősen cukros szirupot, beleforgatom a narancshéj csíkokat. Forralgatom lassú tűzön egészen addig, amíg a szirup gyakorlatilag teljesen elfogy.
 
  1. Közben előkészítem: újságpapírt, sütőpapírt veszek elő, mert majd ki kell teregetnem száradni, és előkészítek egy tálat cukorral, amibe majd a forró narancsdarabokat beleforgatom.
 
  1. Ha a képet megnézitek: a lábas alján látszik, mennyire sikerült elforralnom a szirupot, és mellette ott a cukor: abba forgatom át a forró narancshéj csíkokat, had ragadjanak rá a cukorszemcsék.
 
  1. A kiterített cukros papíron szárítom pár órát, közben lehet belőle csenni is.
A végén fennmaradó cukrot külön edényben tartom és sütemény készítéséhez használom fel, finom narancsillatot lehet belecsempészni a segítségével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr232109153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása