Szeretem rágcsálni, és mostanában már ti is esztek belőle, elég hamar elfogyott legutóbb is… Szeretem a süteményekbe beletenni – olyan finom illatot tud adni a tésztáknak, krémeknek…
- A narancsdarabokat átmosom és felszeletelem vékony csíkokra.
- Készítek egy erősen cukros szirupot, beleforgatom a narancshéj csíkokat. Forralgatom lassú tűzön egészen addig, amíg a szirup gyakorlatilag teljesen elfogy.
- Közben előkészítem: újságpapírt, sütőpapírt veszek elő, mert majd ki kell teregetnem száradni, és előkészítek egy tálat cukorral, amibe majd a forró narancsdarabokat beleforgatom.
- Ha a képet megnézitek: a lábas alján látszik, mennyire sikerült elforralnom a szirupot, és mellette ott a cukor: abba forgatom át a forró narancshéj csíkokat, had ragadjanak rá a cukorszemcsék.
- A kiterített cukros papíron szárítom pár órát, közben lehet belőle csenni is.