Karfiol krémleves zöldségekkel Tejszínes karfiol krémleves füstölt tokhallal
- sok zöldséget, 1-2 szem KRUMPLIT és egy egész karfiolt rózsákra szedve, egy hagyma és fűszerek (só, bors, kömény és babér) társaságában felteszem vízben főni.
- Ha a zöldségek fogyaszthatóan puhák, akkor a hagymát kidobom.
- Kevés tejjel vagy tejszínnel összeforralom. (Ha krémlevest készítek, nem sűrítem liszttel, ezért teszem bele a krumplit.) Viszont szoktam egy tojássárgát belekeverni a tejfélébe, úgy forralom össze- krémesebb lesz tőle a leves!!!
2. A karfiollevest összeturmixolom.
Ha a répát benne hagyom, akkor rózsaszínesebb lesz a krémleves. Ha kiveszem, fehér marad.
Ha a tejszínhez piros paprikát is keverek, s így paprikásan habarom be a levest, színesebb lesz a krémleves.
Tálalás:
- pirított magokkal
- Kevés olajban átforgatott chili paprika pehellyel
- Darabos zöldségekkel (fehér karfiollal vagy színes répával, sötétzöld brokkolival…)
- Pirított zöldségekkel, pl. szárzellerrel
- Póréhagyma és bármilyen hagyma karikával
- Cseppet sem utolsósorban: füstölt halacska darabkákkal – ezt Katinkám, te nagyon szereted!